De kracht van keuzes maken

Wat is het ERGSTE dat er kan gebeuren? Dit vraag ik mijzelf af als ik over iets twijfel en wil checken of mijn twijfel gegrond is of dat ik gewoon angst heb/niet durf. Als je iets veranderd ga je uit je comfort zone en daar komen altijd twijfels/angsten bij kijken. Uit je comfortzone gaan is ook spannend: maar dit is wel waar de meeste groei ontstaat! Als je voor een keuze staat bestaat er geen slechte keuze, behalve geen keuze maken.

De enige slechte keuze die je kunt maken is geen keuze maken

Een keuze maken is altijd goed. Je neemt zelf het heft in handen en besluit wat er op dat moment (het enige wat zeker is, is het NU) goed voelt. Achteraf kun je denken: hmmm.. misschien had ik toch beter dat andere kunnen kiezen. Geen probleem! Leer hiervan. Dit is ook groei.

Wanneer je geen keuze maakt laat je je leiden door anderen. Zo creëer je nooit je eigen droomleven.

Om het even persoonlijk te maken, ik was (en misschien soms ben) best wel een twijfelkont. Ik probeer dit om bovenstaande redenen steeds meer los te laten. De afgelopen tijd zijn er 3 dingen waar ik constant over twijfel(de):

– Baan opzeggen & voor mezelf beginnen. Ik voelde ZO STERK dat ik dit wilde, iets doen waar ik écht gelukkig van word. Best een groot ding zomaar ”in het diepe springen”. Inkomsten, zekerheid, etc. Wat als het niet lukt?
– 100% vegetarisch gaan eten. Ik at al 90% vega en eigenlijk voelde ik mij helemaal niet goed meer als ik vlees at (voornamelijk t.o.v. het dierenwelzijn). Maar nooit meer vlees is ook weer zo’n stap. Stel ik heb wel zin in vlees?
– Spiraal eruit halen. Omdat ik PCOS heb wil ik eigenlijk gewoon even niks, maar ja, het alternatief is nou ook niet super.. Stel ik krijg spijt?
(Misschien too much information, maar eigenlijk normaalste zaak van de wereld en iets wat mij erg bezig houdt en ik merk het bij veel vrouwen om mij heen).

Over deze 3 onderwerpen heb ik maanden getwijfeld. Sommige denken misschien WHY?! Anderen: herkenbaar! Ik heb mezelf de vraag gesteld: wat is het ergste dat me kan overkomen als ik nu wél m’n gevoel volg en het wél doe en het mislukt/bevalt toch niet.

In het supersimpel:
– Ik zoek weer een baan
– Ik ga toch weer terug naar soms wel vlees eten
– Ik neem weer een spiraal

Falen bestaat niet in keuzes maken

Allemaal niet erg. Maar dan komt het stemmetje: wat denk ik van mezelf en zullen ANDEREN van mij denken als het “mislukt” is? Als ik ”faal”. Dat is vaak de kern, hier bang voor zijn! Maar: falen bestaat niet in keuzes maken.

Het is niet falen of mislukken. Het is een super dappere stap nemen met de informatie die je NU hebt. Al wissel ik 100x van baan, switch ik 100x van vega naar niet vega en laat ik 80x m’n spiraal erin en eruit halen (lijkt me niet heel top haha). Als het uiteindelijk niet bevalt, is dat geen falen. Het is proberen, ontdekken dat het toch niet werkt en leren. Wat is er mooier dan dat? Dat is de kracht van keuzes maken!

Update als er een nieuwe blog online staat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *