De Wet van Aantrekking en mijn eigen onderzoekje

Op Instagram deed ik onder mijn volgens een klein onderzoek:

”Ik heb dus altijd als ik ga shoppen en ik heb ECHT iets nodig, lukt het vaak niet om het te vinden. Als ik niks nodig heb, zie ik van alles.”

Hierop kon heel simpel geantwoord worden: Ja of Nee.

Wat heeft dit in godsnaam te maken met mijn Instagram Account, met Go Heart Flow Hard en met zelfontwikkeling? Dat ga ik je vertellen!

Het idee voor ”het onderzoek” (ik maak er een lekker groot, mysterieus iets van, haha) ontstond maandagavond, ik lag ik in bed te lezen in The Secret…

Je krijgt wat je uitzendt

 The Secret onthult ”het geheim” en het geheim is de wet van aantrekking. De Wet van Aantrekking houdt kort gezegd in: je krijgt terug wat je uitzendt. Je zendt namelijk (on)bewust bepaalde trillingen naar het universum uit. Dit doe je middels je gedachten/gevoelens.  Hetzelfde niveau trillingen ontvang je van het universum terug. Zend jij een negatieve energie/vibratie uit, dan krijg je een negatieve energie/vibratie terug. En zo ook met positief.

Jouw gedachten/gevoelens zijn meetbaar, meetbaar in trillingen/frequenties/vibraties, overal wordt het net anders genoemd. Een positief gevoel en gedachte zendt een hogere frequentie uit dan een negatieve gedachte. Een voorbeeld om het wat duidelijker te maken: als je naar de radio op 3FM wilt luisteren, stel je jouw radio af op een bepaalde frequentie. Als je 2FM wilt luisteren, stel je hem af op een andere frequentie. Het is heel logisch dat je de muziek van 3FM ontvangt als hij op deze frequentie afgestemd staat en zou heel raar zijn als je dan die van 2FM krijgt. Logisch, toch?

Wat een belangrijke ‘regel’ is: de Wet van Aantrekking zegt dat je nooit vanuit een negatief of een tekort moet denken en voelen, want dan zend je op dit niveau uit. Als jij dus zegt: ”ik ben te dik, ik wil afvallen”, zend jij een negatieve vibratie uit en ga je dus niet krijgen wat je wilt: afvallen. Je zou hem dus kunnen omdraaien in: ik wil mij lekker in mijn vel voelen of ik wil een gezond gewicht. Daarnaast is het belangrijk te denken én voelen vanuit overvloed, wat eigenlijk overeenkomt met het niet denken vanuit het negatieve, maar het positieve.

Zo kwam ik in The Secret wat tegen over kleding kopen, ik weet niet eens meer precies wat. En toen dacht ik: dit heb ik ook! Als ik ga winkelen en ik heb echt iets nodig vind ik het niet en juist wanneer ik niks nodig heb, vind ik van alles! Ik weet niet of je dit gevoel herkent, maar stel ik heb een kerstjurkje of een outfit voor oud en nieuw nodig, want ik heb een feestje en MOET er mooi uitzien, de rest ziet er immers ook mooi uit, dan ga ik met de volgende energie/gedachten/gevoelens op pad: ”oké kom op, ik heb een kerstjurkje nodig, winkel scannen, waar hangt het?! Ik moet het hebben”. Maar als ik lekker relaxt op pad ga en ik heb niets nodig maar zou als verrijking mooie kleren willen, ben ik heel relaxt, zit ik in een positieve flow en vind ik van alles leuks.

Toen dacht ik: ik ga eens testen in mijn Instagram account hoe het bij hen is, zonder dat ze weten waar het over gaat. Nu is het kopen van kleding  natuurlijk niet een levensbedreigend, mega belangrijk onderwerp, maar het is puur een voorbeeld hoe het naar mijn mening werkt. Wees vrij er totaal anders over te denken! De resultaten waren zoals ik verwachtte:

Ik zeg niet dat dit het beste onderzoek ter wereld is hoor, het is gewoon een klein, grappig testje wat ik leuk vond om te doen!

Er deden 80 mensen mee:
74 mensen en dus 93% stemde op Ja
6 mensen en dus 7% stemde op Nee

Ik ben ontzettend benieuwd hoe jij hier tegen aankijkt en vooral: deel voorbeelden van jezelf. Ik vind het, zoals je kunt lezen, machtig interessant. Op deze manier kun je bewust invloed uitoefenen op wat je zou willen hebben. Luister wel goed naar je gevoel en of dit echt is wat je wilt, of dat het vooral voortkomt uit ego. Mocht je hier nou meer over willen leren, neem contact op met mij, zie mijn coachingstrajecten of mijn online training.

Update als er een nieuwe blog online staat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *